Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitwise Araştırması’na Göre 2023 İçin Bitcoin Fiyat Hedefi: 17,571 Dolar

Bitwise Asset Management, piyasa yatırım mantığını ve eğilimini ölçmek için 150 finansal danışmanı içeren detaylı bir anket hazırladı. Aralık 2018’de gerçekleştirilen bu anket, kripto paraların yatırım portföylerinde ne denli yer aldığı ve ne yönde talepler olduğuna yönelik sorulan soruların cevaplarını ararken, fiyat tahminlerine yönelik de enteresan sonuçlar ortaya çıktı.

Anketten çıkan anahtar sonuçlar ise, şu şekilde:

  • Katılımcıların yüzde 79’u, müşterilerinden kripto paralar ile ilgili sorular aldı.
  • Katılımcıların yüzde 9’u, şu andaki yatırım portföylerinde kripto paralara yer veriyor.
  • Katılımcıların yüzde 22’si ya kripto paralara portföylerinde yer vermeyi ya da hali hazırdaki kripto para miktarını arttırmayı hedefliyor.
  • Katılımcıların yüzde 55’i, Bitcoin fiyatının önümüzdeki beş yıl içerisinde artacağını düşünüyor. Ana fiyat hedefi ise, 2023 yılının son günü olan 31 Aralık için 17 bin 571 dolar.

Raporda bazı finansal yatırımcıların ETF kararını da dört gözle beklediği ifade edlirken, bu kararın kripto para piyasalarının geleceği için çok kritik olduğuna vurgu yapıldı.

Rapor ile ilgili konuşan Bitwise Asset Management global araştırma birimi şefi Matt Hougan, şu ifadeleri kullandı:

”Bitwise’ın endeksinde yaşanan yüzde 78’lik düşüşün ardından, kripto paralara olan ilginin yine de arttığını görmek mümkün. Danışmanlar her zaman daha genç jenerasyon müşteriler ile birlikte çalışmak onlara ulaşmak istiyor. Bunu yapmak için kripto paraları gündeme almaları da son derece normal ve doğal bir süreç.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment