Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BlackRock, Binance, OKX ve Deribit Borsalarına Yanaştı: Bu Token’ı Kullanın!

BlackRock, kripto para borsaları Binance, OKX ve Deribit’in türev işlemlerinde BUIDL tokenını teminat olarak kullanmalarını istiyor.

Bloomberg’in anonim kaynaklara dayandırdığı habere göre finans devi, kendi dijital para piyasası tokenının kripto türev işlemlerinde daha yaygın olarak kullanılmasını teşvik ediyor.

BUIDL, 15 Ekim itibarıyla yaklaşık 550 milyon dolar yönetilen varlığa sahip olan, gerçek dünya varlıklarına yatırım yapan büyük bir fon. Fon, ABD Hazine tahvillerine ve geri alım anlaşmalarına doğrudan yatırım yapıyor ve bu sayede BUIDL token sahiplerine on-chain getiri sağlıyor. Stablecoinlere benzer şekilde, BUIDL tokenlarının değeri ABD dolarına sabitlenmiş durumda.

BlackRock’ın bu hamlesi, Ondo Finance’in ONDO token’ına olumlu şekilde etki etti. BlackRock’ın tokenization çalışmalarıyla bağlantılı olan ONDO, yüzde 9’a varan oranda değer kazandı.

Bloomberg ayrıca, en büyük kripto ana brokerlerinden ikisi olan FalconX ve Hidden Road‘un, hedge fonları da içeren müşterilerinin BUIDL’i teminat olarak kullanmalarına izin verdiğini belirtti. Geçtiğimiz Perşembe günü saklama hizmeti sağlayıcısı Komainu, BUIDL’e yatırım yapmaya uygun müşterilerin, Hidden Road aracılığıyla bu tokenı teminat olarak kullanarak ticaret yapabileceklerini duyurdu.

BlackRock tarafından desteklenen Securitize, Ethereum (ETH) ağında BUIDL tokenlarını ihraç ediyor. Geçtiğimiz ay Binance Labs tarafından yatırım alan Ethena (ENA) ekibi de BUIDL ile desteklenen, UStb adlı bir stablecoin çıkaracağını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!