Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BlackRock Bitcoin’de 23 Milyon Kullanıcı Arasında Zirveyi Çekti!

Dünyanın en büyük varlık yöneticilerinden BlackRock, Bitcoin ETF yatırımcıları arasında çeşitli platformlarda rakiplerini geride bıraktı.

Mobil yatırım uygulaması Robinhood tarafından yapılan açıklamaya göre BlackRock’ın ETF’si, hacim bakımından 11 Bitcoin ETF’si arasında zirveyi çekiyor.

23 milyon kullanıcısı olan şirketin yöneticilerinden Steve Quirk, “Bizim açımızdan en çok hacmi gören BlackRock oldu, onun hemen arkasından Grayscale geliyor.” dedi.

Quirk, “Yatırımcılarımız basitçe, ‘Bunun portföyümüzde yer edinebilmesi için işlem maliyetlerinin düşük olduğu bir yer arıyoruz’ diyorlar. Grayscale’den satış yapılıyor ve satış yapılmaya devam ediliyor ama diğerlerinden büyük ölçüde alım yapılıyor.” yorumunu yaptı.

Quirk’in açıklamalarına göre yakın zamanlarda spot Bitcoin ETF’lerinden alım yapmış Robinhood kullanıcılarının üçte biri, bunun için portföylerinin bir kısmını satmayı tercih etti.

BlackRock, Robinhood’da zirveyi çekse de genel piyasalarda zirveyi Grayscale çekiyor. Ancak Bloomberg Intelligence analistleri, Grayscale’in hacminin fondan yapılan çıkışlar sebebiyle yüksek olduğunu düşünüyor.

BlackRock’ın iShares Bitcoin Trust’ında tutulan Bitcoinlerin toplam değeri, dün yapılan yaklaşık 10 bin BTC’lik alımla birlikte 1 milyar dolar barajını geçti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!