Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BlackRock Spot ETF’i İçin Bugün 10 Milyon Dolarlık Bitcoin Satın Alabilir!

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock, kurmaya çalıştığı spot Bitcoin ETF’si için bugün büyük bir hamlede bulunabilir.

BlackRock’ın spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) için 3 Ocak’ta 10 milyon dolar değerinde Bitcoin satın alabileceği düşünülüyor. Fonun doldurulması için bugün alım yapılabileceği bilgisi bundan iki hafta önce öğrenilmişti.

Ancak Bloomberg analisti James Seyffart, BlackRock tarafından hazırlanan belgenin son versiyon olmadığını, onay görmediğini ve yürürlüğe konmadığını vurguladı.

BlackRock’ın bu planı uygulamaya koyması, SEC’nin ETF başvurusunu onaylayacağı anlamına gelmiyor. Seyffart, şu yorumu yaptı:

“BlackRock 3 Ocak’ta harekete geçmeyi *planlıyor* gibi gözüküyor. ETF’yi 10 milyon dolarla tohumluyorlar. Ama belki de bu, BlackRock’ın bundan kısa süre sonra lansman olacağını beklediği anlamına geliyordur?”

3 Ocak tarihi, Bitcoin Genesis bloğunun üretilmesinin 15. yıl dönümü olması bakımından önem taşıyor.

Bitcoin fiyatı, bugün ETF’nin geleceğiyle ilgili spekülasyonlar devam ederken kısa süre içerisinde birkaç bin dolarlık düşüş gösterdi. Gün içerisinde, Matrixport tarafından SEC’nin spot Bitcoin ETF başvurularının hiçbirini onaylamayabileceği yönünde bir açıklama yapıldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!