Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BlackRock ve Bitwise, Bitcoin ETF Başvurularını Güncelledi: Ne Anlama Geliyor?

Varlık yönetim devi BlackRock, spot Bitcoin ETF’si için SEC’ye güncellenmiş bir S-1 kaydı yaptırdı.

ABD’de spot Bitcoin borsa yatırım fonu kurmaya çalışan BlackRock ve Bitwise, başvurularında tekrar bazı güncellemeler yaptı.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), şimdiye dek gelen başvuruların tamamını erteledi. Ancak bu güncellemeler, taraflar arasındaki görüşmenin devam ettiğini gösteriyor.

Bloomberg Intelligence analist James Seyffart, “Arka arkaya geliyorlar. Bugün spot Bitcoin ETF’lerinin S-1’i (izahname) için bir değişiklik daha yapıldı. Bu seferkini BlackRock yaptı. SEC, bariz ki birden fazla ihraççıya ya aynı ya da çok benzer talimatlar veriyor.” diye yazdı.

BlackRock’ın güncel izahnamesinde fon yöneticisinin sıra dışı fiyat hareketliliklerini gözetlemek için yapacağı çalışmalarla ilgili bazı yeni bilgilere yer verildi. Kara para aklama yasalarına uyulacağına yönelik de birkaç ifade eklendi.

Bu değişikliklerin ne anlama geldiğini yorumlayan Seyffart, “Bu sadece tekerin hala döndüğünü gösteriyor. Hem SEC hem bu ihraççılar sorunları gidermek için çok çalışıyor. Yapılan bu kayıtlar muhtemelen pek çok kez yapılan görüşmelerin ve her iki tarafın da çok fazla iş gücü harcamasının bir sonucu.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!