Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BlackRock Yöneticisi Bitcoin Talebini Artıran Üç Önemli İtici Gücü Açıkladı!

Dünyanın en büyük varlık yöneticilerinden BlackRock’ın Genel Müdürü Tony Ashraf, spot Bitcoin ETF’leri hakkında konuştu.

BlackRock Genel Müdürü Tony Ashraf, Londra’daki Dijital Varlık Konferansı’nda Bitcoin ETF’leriyle ilgili bir panelde konuştu. Ashraf, ABD’nin spot Bitcoin borsa yatırım fonlarını (ETF) onaylamasından bu yana gösterilen yoğun ilginin ve para akışının, şimdiye kadar bastırılmış olan talebin açığa çıkması olarak yorumladı:

Son birkaç aydır gerçekten gördüğümüz şey, uzun süredir bastırılmış olan bir talebin ortaya çıkmasıdır.

Spot Bitcoin ETF’lerine son 2 aylık süreçte 10 milyar doların üzerinde para akışı görüldü. Spot Bitcoin ETF’lerin hem kurumsal hem de bireysel birçok yeni yatırımcıyı bu alan çektiğini belirten deneyimli isim, düzenlenmiş piyasaların ne kadar önemli olduğunu bir kez daha vurguladı.

Spot Bitcoin ETF’leri için 3 önemli itici güç var!

Konuşmasının devamında spot Bitcoin ETF’lerine yönelik talebin üç temel itici güce dayandığını belirten Tony Ashraf, bunları açık bir şekilde detaylandırdı.

Bu 3 faktörden ilkinin makroekonomik ortam ve servet açısından değişen demografik yapı olduğunu vurguladı. İkinci olarak ise kripto para sektörünün niteliksel açıdan olgunlaşmasını ele aldı.

Risk sermayedarının ve büyük kurumların kripto para sektörüne akın etmeye başladığını işaret ederek sektörün yavaş yavaş devler ligine dönüştüğünü ima etti.

Ashraf son olarak, global çaplı düzenleyici kurumların Bitcoin başta olmak üzere kripto para piyasası hakkında yapıcı adımlar atarak kanunlar geliştirdiğini ve bu durumunda piyasaya yönelik güveni artırdığını belirtti. Artan güven beraberinde yüklü miktarda likidite ve dev oyunları sektöre çekmeye başladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!