Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BlackRock’ın Bitcoin ETF’inde Yaptığı Son Revize Wall Street Devlerini Piyasaya Çekecek!

Finans devi BlackRock’ın spot Bitcoin ETF başvurusunda yaptığı teknik bir değişiklik Wall Street bankalarının oyuna dahil olmasını sağlayacak.

Spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurularının en dikkat çeken ismi BlackRock’ın, başvuru üzerindeki yaptığı teknik değişiklik Wall Street’e fırsatlarla dolu bir kapı açtı.

BlackRock kısa süre önce başvuru dosyasına spot Bitcoin ETF’ine yönelik yatırımların sadece kripto para ile değil dolar cinsinden de sağlanabilmesinin önünü açan bir madde ekledi. CoinDesk’in aktarımına göre bu durum yüksek düzenlemelere tabi olarak Bitcoin tutmalarına izin verilmeyen ABD bankalarının spot Bitcoin ETF’i üzerinden yatırım yapabilmesine imkan tanıyacak.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), BlackRock ve Nasdaq yetkilileri arasında 28 Kasım tarihinde yapılan bir toplantının notlarından yola çıkarak söz konusu yetkili bankalar, spot Bitcoin ETF fonuna nakit olarak yatırım yapabilecek fakat ardından bu nakitler bir aracı tarafından Bitcoin’e dönüştürülerek depolanacak.

Tüm bu gelişmelere rağmen SEC henüz bir spot Bitcoin ETF başvurusunu onaylamadı ve eğer onaylarsa bankaların nakit katılımına izin verecek bu maddeye karşı tavrı ne olacak henüz bilinmiyor.

SEC’nin spot Bitcoin ETF’lerini önümüzdeki yıl ocak ayında %90 ihtimalle onaylaması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!