Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Blockchain Analiz Firması Chainalysis, Kullanıcı Verilerinin Satılması Konusunda Duruşunu Belli Etti

New York tabanlı blockchain analiz firması Chainalysis, geçtiğimiz 5 Mart tarihinde yaptığı yeni bir açıklama ile son günlerin tartışmalı veri satılması konusuna yönelik duruşunu belli etti. Firma yapılan açıklama ile hiçbir kullanıcının kişisel verisini toplamadığını veya satmadığını, bir kripto para borsasını hizmet sağlayacağı zamanlarda da aynı kuralların geçerli olduğunu vurguladı.

Kripto para sektöründe en büyük blockchain veri analiz ve toplama şirketlerinden birisi olan Chainalysis, temel olarak firmaların, hükümetlerin ve kolluk kuvvetlerinin blockchain ağlarında gerçekleşen şüpheli işlemleri öğrenmesine yardımcı oluyor. Chainalysis’in sağladığı veriler ve bilgiler sayesinde kara para aklama veya terör finansmanı gibi konularda yetkililer harekete geçebilmekteler.

Özellikle birkaç hafta önce Coinbase kripto para borsasının Neutrino isimli bir blockchain analiz firmasını satın alması ile bu tip firmalara karşı olan güven inanılmaz oranda sarsıldı. Coinbase yetkililerinden birisi durumu meşru göstermek için önceki veri sağlayıcılarının kullanıcı bilgilerini üçüncü partilere sattığını açıklayınca, durum iyice çığırından çıktı ve Coinbase’e karşı #deletecoinbase ve #firebrian etiketleriyle sosyal medya harekatları bile başlatıldı.

Chainalysis yetkilileri konu hakkında yaptıklaır açıklamalarda direkt olarak Coinbase olayına değinmeseler de, kendi firmalarının hiçbir şekilde kişisel verileri satmadığını veya toplamadığını, bir kişiye veya kuruma dayalı kişisel verilerin kendileri tarafından hiçbir yere aktarılmadığını vurguladı ve dolaylı yoldan Coinbase olaylarına değinmiş oldu.

Coinbase konu hakkında tepki çeken Neutrino çalışanlarını kovsa da, sosyal medyada ünlü kripto para borsasına karşı duyulan öfke tükenmiş gibi durmuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment