Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Blockchain Firması Spring Labs, Bankalar İçin Aracılar Olmadan Kredi Vermenin Çözümünü Buldu

Bloomberg‘in aktardığı habere göre, Spring Labs isimli bir blockchain startup firması, bankaların arada kredi büroları veya başka üçüncü partiler olmadan kredi verebilmesini sağlayan yeni bir yöntem denemeye başladı. Söz konusu startup firması aralarında SoFi, OnDeck Capital ve Avant gibi fintech firmaları ile 16 kredi verme şirketinin bulunduğu eşler arası merkeziyetsiz bir modelin denemelerine başladı.

Birçok ülkedeki bankalar şuan için kendi müşterilerinin bilgilerini kredi bürolarını bedavaya veriyorlar ve daha sonra bunu onlardan satın alıyor çünkü bankaların çoğunun mevcut regülasyonlar çerçevesinde kredi kontrolü yapabilmesi mümkün değil. Bu sebeple bankanın kredi verebilmek için üçüncü partilere ihtiyacı oluyor. Blockchain tabanlı bir sistem önerisinde bulunan Spring Labs ise, müşteri kimliklerini bankalar için doğrulayarak üçüncü partinin gerekliliğini ortadan kaldırıyor.

Bunun yanı sıra bu modelin geleneksel merkezi sistemlere kıyasla daha güvenli olduğu ve sahtekarlık yapmak isteyen kullanıcıları daha net tespit edebildiği vurgulanmakta.

ABD Başkanı Donald J. Trump‘ın eski ekonomik danışmanlarından ve Goldman Sachs’ın eski başkanlarından birisi olan Gary Cohn da geçtiğimiz Ekim ayında söz konusu blockchain firmasına katıldığını açıklamıştı. Spring Labs CEO’su ve başkanı olan Adam Jiwan o tarihte yaptığı açıklamada blockchain tabanlı platformlarının çeşitli taraflar arasında veri paylaşımı yapacağını belirtmiş ve Spring Labs’ın eninde sonunda bugün gördüğünüz kredi bürolarının yerini alacağını ifade etmişti.

Görünüşe göre firma hedefine doğru emin adımlarla ilerlemekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment