Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Blockchain ‘Hafiyelik’ Platformu Chainalysis, 30 Milyon Dolarlık Yatırım Topladı!

Kripto para işlemleri analiz odaklı startup firması Chainalysis, B serisi fonlamada 30 milyon dolar yatırım toplamayı başardı.

Firma elde ettiği fonların belirli bir kısmını Londra içerisinde yeni bir ofis ve İngiltere içerisindeki varlığını arttırmak adına yeni bir araştırma ve geliştirme laboratuvarı kurmak adına kullanacağını açıkladı. Chainalysis İngiltere içerisinde Barclays ve High Street Bank gibi platformlar ile çalışmasından dolayı, burada bir büyümeye ihtiyaç duymakta ve yeni fonlama kesinlikle buna yardımcı olacaktır. Bunun yanı sıra elde edilen 30 milyon dolarlık yatırım, kripto para piyasasında devam eden düşüşe ve kripto para kışına rağmen yatırımcıların hala blockchain ve genel olarak kripto para sektöründen umudu kesmediklerini de göstermekte.

Fonlama temel olarak risk sermayesi firması Accel tarafından yönetildi ve geçtiğimiz Nisan ayında A serisi fonlamada Chainalysis’in 16 milyon dolarlık fonuna liderlik eden Benchmark firması tarafından ek yatırıma ev sahipliği yaptı. Accel’in yatırımı ise Amit Kumar ile Philippe Botteri tarafından yönetildi. Botteri, Chainalysis yönetim kurulunda direkt olarak Accel’i temsil edecek.

Chainalysis kurucu ortağı ve CEO’su olan Michael Gronager, konu hakkında yaptığı açıklamada elde edilen bu yatırımın yeni gelişmekte olan kripto para ekosisteminin temellerinin güçlü atıldığına delalet ettiğini ifade etti. Chainalysis firması temel olarak blockchain ağlarındaki işlemleri takip etme ve şüpheli işlemleri ortaya çıkarma olayları ile gündeme gelmiş ve Cryptopia hacklenmesinde de önemli ipuçları paylaşmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment