Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Blockchain’in İşlem Hacmi 2024’te 4.4 Trilyon Dolar Olacak

Juniper Research tarafından yapılan araştırmalara göre 2024 yılına gelindiğinde Blockchain ile yapılan işlemlerin toplam hacmi 4.4 trilyon dolara ulaşacak.

Blockchain Büyüyecek

Juniper Research Blockchain teknolojisinin geleceğiyle ilgili yeni bir araştırma yaptı ve araştırmanın sonuçlarını bir basın duyurusu olarak yayınladı.

Blockchain’in günümüzdeki diğer pek çok sisteme kıyasla çok daha iyi bir altyapı olduğunu belirten şirket, Blockchain’in toplam işlem hacminin 2024’te 4 trilyon doları geçeceğini öngörüyor.

Blockchain işlemlerinin gerçek zamanlı olarak takip edilebildiklerini ve bu işlemlerin maliyet açısından çok daha verimli olduklarını vurgulayan Juniper Research’e göre Blockchain kullanan şirketler, 2024’e gelindiğinde 7 milyar dolar değerinde tasarruf etmiş olacaklar. Şirketin konu hakkında yaptığı açıklama şu şekilde:

Finans kurumları dijital dönüşüm süreçlerinin bir parçası olarak Blockchain’i kullanmaya başlayacaklar. Blockchain’i kullanan şirketler gitgide metalaşan bu rekabet ortamında çok daha fazla tasarruf edecekler.

En İyi Blockchainler

Juniper Research, yaptığı bu araştırmada günümüzdeki en iyi Blockchain platformlarını da sıraladı.

Şirketin araştırmalarına göre özellikle teknoloji devi IBM tarafından geliştirilen platform, rakiplerinden sıyrılmayı ve birinci sıraya yerleşmeyi başarıyor. Onun ardından Hindistan’daki finans şirketlerinden Infosys Finance ve yazılım şirketi Guardtime’ın platformları geliyor. Listenin dördüncü ve beşinci sıralarındaysa R3 ve Ripple var.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment