Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Blockchain Şirketi Chronicled 16 Milyon Dolar Yatırım Aldı

ABD merkezli Blockchain şirketlerinden Chronicled, A Serisi yatırım sürecinin sona erdiğini ve toplamda 16 milyon dolarlık yatırım aldığını duyurdu.

Müşterilere daha güvenli ve verimli bir tedarik zinciri sunabilmek için Blockchain teknolojisini kullanan Chronicled’ın yatırım süreci, Hong Kong’daki yatırım şirketlerinden Mandra Capital tarafından yönetildi. Chronicled bu süreç sonucunda 16 milyon dolar yatırım topladı.

Şirketin yayınladığı duyuruya göre yatırım sürecine katkıda bulunan isimler arasında The Perkins Fund, Frank Flore ve David Aho bulunuyor. Yine şirketin duyurusuna göre Chronicled, önümüzdeki yıl itibariyle kullanıma hazır hale gelebilir.

Mandra Capital’ın yöneticilerinden Song Yi Zhang, Chronicled’ın topladığı yatırım hakkında şöyle bir açıklama yapıyor:

“Sektördeki pek çok şirket ICO düzenleyerek hem spekülasyona hem de güvensizliğe yol açıyor. Chronicled ise disiplinli bir şekilde ilerledi ve geleneksel yollarla yatırım topladı.”

Chronicled’ın MediLedger adı altında geliştireceği platform eczacılık, değerli taş, tarım ve elektronik gibi birbirinden farklı sektörlerde kullanılabilecek.

Chronicled, bundan üç yıl önce 1.4 milyon dolar değerinde tohum yatırımı aldı ve platformu geliştirmeye başladı.

Blockchain teknolojisinin tedarik zinciri alanındaki kullanımı git gide çoğalıyor. Blockchain teknolojisini bu amaçla kullanan şirketlerin sayısı da zaman içerisinde kayda değer bir artış gösterdi.

Halihazırda Walmart, Carrefour, Nestle gibi çeşitli şirketler Blockchain teknolojisini bu amaçla kullanıyorlar. Ayrıca bu şirketlere IBM gibi teknoloji devlerini yardımda bulunduğu da biliniyor.

Bu şirketler çoğunlukla gıda sektöründe faaliyet gösteriyor olsalar da Chronicled gibi şirketler, Blockchain’in diğer sektörlerde de kullanılabileceğini göstermeye çalışıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment