Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Blockchain Şirketleri “İyi” Hackerlara 878 Bin Dolar Ödül Dağıttılar

TheNextWeb tarafından yapılan habere göre “beyaz şapkalı” hackerlar, Blockchain şirketlerinden bu yıl içerisinde toplamda 878 bin dolar değerinde ödül topladılar.

Beyaz şapkalı hackerlar, Blocckhain şirketleri tarafından bu yıl içerisinde açılan bug bounty (ödül avcılığı) programları sayesinde toplamda 878 bin dolar değerinde para topladılar.

Dünya genelindeki yazılım geliştiricileri, ortaya çıkardıkları yazılımların ne gibi zayıflıkları olduğunu öğrenebilmek için beyaz şapkalı hackerlarla işbirliği yapıyorlar. Bu sürece bug bounty adı veriliyor.

Bug bounty programları hem hackerlar için hem de geliştiriciler için epey faydalı oluyor çünkü bu sayede bir taraf para kazanıyor, diğer taraf ise olası bir tehlikenin önüne geçmiş oluyor.

Bu yıl kripto para ve Blockchain sektörleri için açılan bug bounty programları, hackerlar için oldukça verimli oldu. Hackerlar bu yıl çeşitli şirketlerle hackerlar arasında köprü görevi gören HackerOne adlı platform aracılığıyla 534 bin 500 dolarlık ödül topladılar. HackerOne ismi kripto para sektöründekiler için tanıdık olabilir zira EOS‘un arkasında da bu şirket var.

Bu yıl beyaz şapkalı hackerlara HackerOne’dan sonra en çok parayı dağıtan şirket ise Coinbase oldu. Coinbase bu yıl 290 bin dolarlık ödül dağıtırken Coinbase’i 76 bin 200 dolar ödül dağıtan Tron takip etti.

Bu yıl dağıtılan toplam ödüllerin neredeyse yüzde 4’ü Blockchain platformlarıyla alakalıydı. HackerOne sözcüsünün yaptığı açıklamalara göre hackerlar, Blockchain platformlarındaki zayıflıkları keşfetmek için kayda değer ölçüde ödüller aldılar.

HackerOne platformundaki ödüllerin ortalama değeri 900 dolar düzeyinde seyrediyor. Ancak Blockchain platformlarındaki zayıflıkları keşfetmek için verilen ödüllerin ortalama değeri bin 500 dolar seviyesinde.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment