Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Blockchain Tabanlı Oyun CryptoKitties’in Yaratıcısı, Şimdiye Kadar Günlük Aktif Kullanıcıdan 75.000 Dolar Kazandı!

Cryptokitties isimli oyunlarının ”dünyanın ilk ve en başarılı blockchain tüketici ürünü” olduğunu iddia eden Dapper Labs, aralarında Google ve Samsung gibi devler tarafından yönetilen risk sermayesi firmalarının da bulunduğu bir gruptan 15 milyon dolarlık fon topladı.

CryptoKitties’in Günlük Kullanıcı Sayısı 500’den Az

CryptoKitties temel olarak bir tür koleksiyon kedi üretme ve biriktirme oyunu olarak tanımlanabilir. Oyun içerisinde blockchain teknolojisi sayesinde her bir kedinin dijital bir sahibi bulunuyor ve her tür farklı bir değere sahip. Dapper Labs oyunların ve diğer dost canlısı blockchain kullanımlarının ana akım kabule giden asıl yol olduğunu düşünmekte. İnternet ve diğer girişimlerde kesinlikle oyunların ve eğitimin kabulü hızlandırdığını söylemek mümkün.

CryptoKitties ilk piyasaya çıktığı zamanlarda ciddi bir akım yaratmış olmasına rağmen, söz konusu heyecan pek uzun sürmedi. CryptoKitties Ethereum tabanlı merkeziyetsiz uygulamalar listesinde üst sıralarda yer alsa da, bugüne kadar hiçbir merkeziyetsiz uygulama ciddi bir kullanıcı tabanına erişmeyi başaramadı ve CryptoKitties de bunlardan birisi. DappRadar kaynağına göre, CryptoKitties ETH tabanlı merkeziyetsiz uygulamalar kategorisinde 6. sırada yer alıyor ve son 24 saat içerisindeki kullanıcı sayısı 427 civarlarında. Bu da firmanın bugüne kadar gerçekleşen iki fonlaması arasındaki süreçte, kullanıcı trafiğinden 75.000 dolar gibi bir para elde ettiğini göstermekte.

Dapper Labs’ın ilk fonlaması ise Axiom Zen tarafından gerçekleştirilmişti. Grafiklere göre şu an en başarılı merkeziyetsiz uygulama ise, bir yarı merkeziyetsiz kripto para borsası olan IDEX.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment