Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ülkelere Uyarı: “Ya Blockchain’e Uyum Sağlayın ya da Taş Çağı’na Geri Dönün”

Rusya’nın en büyük bankalarından Vnesheconombank’in başkanı Sergey Gorkov, Blockchain teknolojisiyle ilgili yeni açıklamalar yaptı.

Blockchain teknolojisiyle İnternet arasındaki benzerlikleri vurgulayan Gorkov, Blockchain’in ne kadar önemli olduğundan bahsetti.

Bankalara Etkisi

Rusya’daki yetkililer uzun süredir Blockchain teknolojisiyle ilgili araştırmalar yapıyor, bu teknolojinin ne şekillerde kullanılabileceğini anlamaya çalışıyorlar. Bu süreç içerisinde gerek Rusya Merkez Bankası’ndan gerek Rusya Hükümetinden bazı yetkililer Blockchain ile ilgili olumlu açıklamalarda bulundular.

Bir olumlu açıklama da ülkenin en büyük bankalarından biri olan Vnesheconombank’in başkanı Gorkov’dan geldi. AMBCrypto tarafından yapılan habere göre Gorkov, kısa süre önce yaptığı açıklamalarda Blockchain teknolojisinin önemini vurguladı.

Bu teknolojinin günümüz bankacılık sistemini değiştirebileceğini söyleyen Gorkov, bankaların bir an önce bu teknolojiye uyum sağlamaları gerektiğini düşünüyor:

Ticari bankalar günümüzdeki bankacılık sisteminin sonsuza dek hiç değişmeden devam edemeyeceğinin farkındalar.

Bankacılık sisteminin zaman içerisinde değişeceğine inanan Gorkov, Blockchain teknolojisinin bu değişim sürecinde önemli bir rol oynayabileceğine inanıyor.

Ülkelere Uyarı

Gorkov Blockchain ile ilgili yaptığı açıklamalarda yalnızca bankalara değil ülkelere yönelik de bazı şeyler söyledi.

Blockchain ile İnternet arasında ciddi benzerlikler olduğunu söyleyen Gorkov, hiçbir ülkenin Blockchain konusunda geri kalmaması gerektiğine inanıyor. Gorkov’a göre eğer bir ülke Blockchain’e uyum sağlamayı başaramazsa diğer ülkelerin gerisinde kalır ve adeta Taş Çağı’na geri döner:

1990’lı, 2000’li yıllarda İnternet’in hızına uyum sağlamayı reddetmiş bir ülke hayal edelim. O ülkenin durumu günümüzde ne olurdu? Günümüzde Blockchain teknolojisine uyum sağlamayan ülkeler, bundan 20-30 yıl sonra sanki Taş Çağı’ndalarmış gibi görünecekler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment