Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Washington’daki Mahkemeler Blockchain’deki Verileri Kullanabilecekler

Washington‘daki yerel yetkililer tarafından alınan yeni karara göre Blockchain gibi teknolojilerle saklanan elektronik veriler artık yasal durumlarda geçerli sayılabilecekler.

Vali Jay Inslee tarafından imzalanan yeni yasa tasarısına göre Blockchain gibi dağıtılmış kayıt teknolojileri (DLT) de artık yasal durumlarda kullanılabilecek ve bu sistemler aracılığıyla saklanan elektronik veriler yasal durumlarda kullanılabilecekler.

Yerel mecliste ilk olarak 2 Ocak 2019 tarihinde değerlendirilmeye başlayan bu yasa tasarısı meclisten 96 olumlu, 1 adet ise olumsuz oy alarak geçmeyi başardı. Vali Inslee tarafından verilen onayla birlikte bu tasarının haziran ayının sonlarına doğru yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Bu yasanın onaylanmasıyla birlikte aslında Blockchain’e yasal bağlamda yeni bir değer biçilmiş oldu. Bu tasarıdan bir kesit şu şekilde:

“Bir elektronik kayıt yalnızca dağıtılmış kayıt teknolojisi aracılığıyla üretildi, aktarıldı, iletildi veya saklandı diye yasal bağlamda geçersiz, hükümsüz sayılamayacaktır.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment