Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Blockchain Verilerine Göre Bitcoin Psikolojik Eşiğe Geldi: Geçmesi Lazım!

Bitcoin’in (BTC) kârda olan arzını gösteren “Supply in Profit” göstergesi, psikolojik bakımdan önemli bir eşiğe geldi. Bunun aşılması, Bitcoin adına olumlu olabilir.

“Supply in Profit,” mevcut Bitcoin arzının ne kadarının mevcut fiyat seviyesinde kârda olduğunu gösteren önemli bir on-chain ölçütüdür. Bitcoin’in fiyat hareketleri ile doğrudan ilişkili olan bu ölçüt, yatırımcıların ne kadarının pozitif getiri elde ettiğini gözlemlemeye olanak tanıyor. Bitcoin fiyatı, yatırımcıların alım fiyatlarının üzerine çıktığında, kârda olan arz artış gösteriyor.

Son dönemde Bitcoin fiyatındaki düşüş nedeniyle kârda olan arzda önemli bir gerileme yaşanıyor. Bu durum, piyasadaki birçok yatırımcının zararda olduğunu gösteriyor ve hâlâ kârda olan yatırımcıların satış baskısını azaltarak piyasada bir istikrar oluşturduğunu işaret ediyor.

On-chain analiz platformu CryptoQuant’taki bir analist, “Kârda olan arzın azalması, büyük bir yatırımcı kitlesinin zarar bölgesinde olduğunu ve bu durumun olası bir geri dönüş fırsatına işaret edebileceğini düşündürüyor” yorumunu yaptı.

Bitcoin’de psikolojik eşiğe yaklaşılıyor

Supply in Profit, güncel verilere göre Psikolojik Dönüşüm Hattı’na yaklaşmış durumda. Bu seviyeler, yatırımcıların duygusal olarak kritik bulduğu noktaları ifade ediyor.

CryptoQuant analisti, bu seviyenin aşılmasının Bitcoin fiyatı açısından olumlu bir gelişme olacağını, altında kalınması halinde ise yatırımcıların dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!