Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BlockFi Solana, Avalanche ve Polygon İçin Verdiği Faiz Oranlarında Kesintiye Gidiyor

Kripto para sektörünün en popüler lending platformlarından biri olan BlockFi, ABD’de ikamet etmeyen müşterilerine sunduğu faiz oranlarında kesintiye gidiyor.

Şirketin yapacağı kesinti, piyasanın en önde gelen kripto paralarından birkaç tanesini kapsıyor.

BlockFi tarafından yapılan açıklamaya göre 1 Haziran tarihi itibarıyla Solana (SOL) mevduatlarına verilen faiz %10’dan %5’e, Avalanche (AVAX) için sunulan faiz oranı %10’dan %5’e, Polygon (MATIC) için sunulan oran ise %11’den %5’e düşecek.

BlockFi, kurumsal yatırımcılara borç olarak fon vererek kendi müşterilerine getiri sağlıyor. Şirketin yönetimi altındaki varlıkların değeri, 2020 yılı boyunca yüzde bin 711 oranında büyüme gösterdi.

Bu büyüme, kripto para fiyatlarında yaşanan düşüş ve kurumsal yatırımcının azalan ilgisi ile birlikte yavaşlama gösterdi.

Eskiden platformda bir veya daha fazla miktarda BTC tutan BlockFi müşterileri bundan %6,25 oranında getiri elde edebiliyordu. Artık en fazla 0,35 adet BTC barındıran müşterilere %1 ile %3 aralığında getiri sağlanıyor ve BTC miktarı arttıkça bu oran da %0,1 oranında artış gösteriyor.

BlockFi’ın yöneticilerinden Joe Hickey ise lending piyasasındaki bu trendin kısa süreli olduğu görüşünde. Basına konuşan Hickey, “İnsanlar yatırım yapmaya devam ediyorlar ve ben (bu yaşananların) kısa süreli olduğunu, yılın ikinci yarısına geldiğimizde getiri oranlarının yeniden yükseleceğini düşünüyorum.” dedi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!