Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bloomberg Analisti Bitcoin İçin Ayı Piyasasında En Çok Kazandıran Stratejiyi Paylaştı

Bloomberg kıdemli analisti Mike McGlone, mevcut kripto para piyasasında en yararlı olabilecek yatırım stratejisini açıkladı.

Mike McGlone yakın tarihli bir sosyal medya gönderisinde mevcut kripto piyasalarının durumunu analiz etti ve bu koşullar altında izlenebilecek yatırım stratejisini takipçileriyle paylaştı. McGlone, mevcut spekülasyon ortamını işaret ederek en mantıklı davranış biçiminin “vadeli işlemler yerine hold stratejisi” olduğunu öne sürdü.

Bitcoin ve Nasdaq özelinde bir karşılaştırma yapan analist, Bitcoin’in ocak ayında başlayan ve şubat ayının ilk haftalarına kadar uzanan süreçte %30 yükseldiğini fakat buna kıyasla Nasdaq’ın sadece %10 yükseldiğini işaret etti. Olası bir gerileme ve düşüş senaryosunda bu parametrelerin ve performansın düşüş yönlü de çalışabileceğini belirten analist, kullanıcıları dikkatli olmaya davet etti.

Özellikle 2023 yılının başından bu yana artan volatil piyasa ortamında kaldıraçlı işlemlerin beraberinde büyük kayıplar getirebileceğini vurgulayan analist, bununla birlikte makroekonomik yapının halen daha elverişsiz göründüğünü belirtti. İçinde bulunduğumuz ayı piyasası hakkında analist, FED tarafından uygulanacak olası bir sıkılaştırma politikasının rüzgarı özellikle kriptolar için tersine çevirebileceğini söyledi:

Resesyon riskine rağmen Fed tarafından sıkılaştırma politikası uygulanırsa, bu durum başta kriptolar olmak üzere çoğu riskli varlık için birincil bir ters rüzgar etkisi yaratabilir. Al ve tut stratejileri, ayı piyasalarında tipik olarak artan voaltil yapıya karşı kazançlı çıkmanın bir yolu olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!