Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bloomberg Analisti Bu Tarihe İşaret Etti: SEC Bitcoin ETF’leri İçin Çok Çalışıyor!

Bloomberg analisti Eric Balchunas, önümüzdeki hafta spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurularına ilişkin önemli gelişmelerin yaşanabileceğini belirtti.

Eric Balchunas spot Bitcoin ETF sürecine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. ETF tartışmalarının yer aldığı bir gönderiye yanıt olarak SEC’nin başvuruları 11 Ocak Perşembe tarihine hazırlamaya niyetli olduğunu belirten deneyimli isim, güncel S-1 dosyalarının 8 Ocak Pazartesi tarihinde verilebileceğini öngördü.

ETF onayına dair olumlu beklentisi paylaşan Balchunas öte yandan henüz düzenleyici kurumdan resmi bir açıklama gelmediğini işaret ederek bilinmezliğin devam ettiğini öne çıkardı:

Evet temelde bitti. En son birden fazla kaynaktan duyduğuma göre SEC herkesi 11 Ocak hazırlamaya çalışıyor. Güncel S-1’lerin Pazartesi günü sabah 8’de teslim edilmesi bekleniyor. Bununla birlikte, bunun resmiyete kavuşması için hala SEC’den bir haber duymak istiyorum.

Balchunas geçtiğimiz dönemde yaptığı açıklamalarında spot Bitcoin ETF onaylarının %90 ihtimalle 15 Ocak tarihine kadar geleceğini ifade etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!