Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bloomberg Analisti Konuştu: Bitcoin Korkusu Çılgınca, Fiyatın Yönü Belli!

Bloomberg kıdemli analisti Eric Balchunas, spot Bitcoin ETF’leri hakkındaki paylaşımıyla dikkatleri üzerine topladı.

Eric Balchunas, 11 Eylül tarihli X paylaşımında spot Bitcoin ETF’lerine dair konuştu. Spot Bitcoin ETF’lerinde çıkış görüldüğü zaman piyasanın bunu çok abartarak fazla tepki verdiğini kaydeden Balchunas, tekrardan pozitife

Bloomberg analisti Eric Balchunas, Bitcoin ETF’lerinin başarısızlığına yönelik eleştirilere yanıt veren bir paylaşım yaptı. Balchunas, ETF’lerin yeniden net girişler sağlamaya başladığını ve bu durumun olumsuz yorumları boşa çıkardığını belirtti.

Yıl başından bu yana Bitcoin ETF’lerine giren net sermaye akışı 17,1 milyar doları aştı. Ayrıca, son bir ay ve yarım yılda yaşanan çıkışların, yönetim altındaki varlıkların %1’inden daha az olduğunu vurguladı.

Balchunas, insanların Bitcoin ETF’lerine karşı gösterdiği tepkiselliği “çılgınca” olarak nitelendirerek, hisse senedi yatırımcılarının bu denli duygusal davranmadığını söyledi.

Analist, bu durumu ETF’lerin hala çok yeni bir yatırım aracı olmasına bağladı. Balchunas, 2008 finansal krizi ya da COVID-19 pandemisi gibi büyük bir kriz yaşanmadığı sürece, ETF’lerin yakın zamanda tekrar pozitif bir ivme kazanabileceğini ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!