Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bloomberg Analistinden Ethereum Yorumu: SEC Soru İşaretini Giderdi!

Bloomberg Intelligence ETF analistine göre ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Ethereum ile ilgili merak edilen bir soruyu yanıtladı.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), spot Ethereum ETF’leri için başvuruda bulunmuş kuruluşlara başvurularını güncellemeleri yönünde talimatta bulundu.

SEC, VanEck’in ETF için sunduğu 19b-4 başvurularıyla ilgili 23 Mayıs’ta bir karar alacak. Bloomberg analistlerine göre ETF’lerin onaylanma ihtimali, taraflar arasında yapıcı bir diyalogun kurulmasıyla birlikte %25’ten %75’e çıktı.

SEC’nin çağrısından sonra ilk adımı Fidelity Investments attı. Şirket, Fidelity Ethereum Trust ETF’si için yaptığı başvuruyu bugün güncelleyerek, fonda tutulan ETH coinlerinin staking amacıyla kullanılabileceği ifadesini çıkardı ve staking mekanizmasının kullanılmayacağını vurguladı.

Bloomberg analisti Eric Balchunas, “Görünüşe göre SEC’nin staking’e izin verip vermeyeceğiyle ilgili nihai cevabı aldık: Hayır.” dedi.

SEC’nin staking ile ilgili kaygılarının olduğu biliniyordu. Kurum, platformunda staking hizmeti sunduğu ve bunun menkul kıymet yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle Haziran 2023’te Coinbase’ye dava açmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!