Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bloomberg Analistine Göre Regülasyon, Bitcoin ve Ethereum Fiyatlarını Yukarı Taşıyabilir

Bloomberg Intelligence’ın kıdemli emtia analisti Mike McGlone, ABD’nin kripto para piyasasını regüle etmek için atacağı olası bir adımın Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) fiyatlarını yukarı taşımaya yardımcı olabileceğini söyledi.

Mike McGlone, bu yılın ikinci çeyreğinde 64.999 dolara çıkarak kendi rekorunu kırıp ardından %50’den fazla değer kaybeden Bitcoin’in, yılın ikinci yarısı itibarıyla hala “100.000 dolara giden yolda” ilerlediğini açıkladı.

Bloomberg Intelligence ekibi tarafından geçen hafta yayımlanan raporda Bitcoin’in 30.000 dolar düzeyinde sağlam bir temel oturttuğu ve geçen haftalarda yaşanan düşüşün, daha dayanıklı bir boğa piyasası için fırsat doğurduğu” belirtildi.

Çin’in Bitcoin madenciliğine karşı getirdiği engellemelerin etkisinin hafiflediğini söyleyen analistler, Bitcoin’in daha geniş kitlelerce benimseneceği varsayımıyla onun 100.000 dolar yolunda olduğunu öne sürdüler.

Bitcoin’in 30.000 dolara düştüğü dönemde ortaya çıkan tablo, 2018-19 döneminde fiyatın 4.000 dolara düştüğü sırada ortaya çıkan tabloyu anımsatıyor (Bloomberg Intelligence)

Ethereum fiyatının yükselmeye devam edeceği düşünülüyor

Bloomberg Intelligence analistlerine göre 30.000 dolar seviyesi Bitcoin için ne ifade ediyorsa 2.000 dolar seviyesi de Ethereum için onu ifade ediyor.

Dijitalleşen finans dünyası ile para altyapısının merkezinde konumlanan Ethereum’un büyümeye devam edeceği düşünülüyor. “Ethereum, iki yıldır Bitcoin’den daha iyi bir performans sergiliyor ve bu durumun […] devam etmesini bekliyoruz.” diyen analistler, şu açıklamayı yaparak ETH fiyatının 4.000 dolara çıkabileceğini belirttiler:

“İnovasyon ve inovasyona bağlı dijitalleşme tarafındaki trend tersine dönmezse Ethereum’a duyulan talep de Ethereum’un fiyatı da yükselmeye devam edebilir.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!