Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bloomberg: Bitcoin Mart 2018’den Beri Görülmeyen Noktanın Eşiğinde!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) kesinlikle son birkaç haftadır sürdürdüğü düşük volatilite seviyesini dün bozdu ve dakikalar içerisinde 500 dolara yakın düşüş yaşadı.

Bitcoin Ölüm Üçgenine Yaklaşıyor

Bitcoin’in bu ani düşüşünün arkasında herhangi bir belirgin sebep olmasa da, analistler şimdiden düşüşe yönelik tahminlerini açıklamaya başladı. Bloomberg’in yayınladığı bir habere göre ise, Bitcoin 2018 yılının Mart ayından beri görülmeyen ölüm üçgeninin eşiğine yaklaştı.

Belirli bir varlığın 200 periyotluk hareketli ortalamasının, 50 periyotluk hareketli ortalamasının altına düşmesi ile yaşanan ölüm üçgeni, adından da anlaşılabileceği üzere inanılmaz kötü günlerin geleceğinin habercisi olarak bilinmekte.

Lider kripto para birimi benzer durumu geçtiğimiz sene Mart ayında yaşamış ve fiyatı 6.000 dolar seviyelerinden 3.100 dolara kadar gerilemişti. Bitcoin’in yine ölüm üçgenine girmesi fiyatı 3.000 dolara kadar tekrardan düşürebilir.

Uzmanlar önümüzdeki yıl Mayıs ayında Bitcoin’in blok ödülü yarılanması yaşayacağını ve bunun kesinlikle yükseliş getireceğini belirtseler de, şu an için Bitcoin’in durumu hiç iç açıcı gözükmüyor. Bitcoin’in dünkü düşüşü Bakkt’ın hacminin rekor kırmasına sebep oldu ve analistler bunun kurumsal yatırımcıların ilgisi için önemli bir gelişme olduğunu belirtmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment