Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BNB Chain Hack’inde Neler Yaşandı: Ağ Tekrardan Aktifleştirildi

Binance Smart Chain (BSC) muhtemel bir kod açığı nedeniyle hacklendi. BNB Chain, BSC’nin geçici olarak durdurulduğunu açıklarken ilk tespitlere göre yaklaşık 100 milyon dolarlık varlık çalındı.

BNB Chain 7 Ekim tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı gönderide, BSC’de anormal aktiviteler tespit ettiklerini bu nedenle ağı geçiçi olarak duraklattıklarını belirtti. Yaklaşık 15 dakika sonra BNB Chain yeni bir açıklama yaparak potansiyel bir istismar tespit ettiklerini ve güvenlik açıklarının araştırıldığını bildirdi. Ayrıca topluluğun şüpheli bir transferin durdurulması konusunda yardımcı olacaklarını bildiklerini ifade ederek tüm fonların güvende olduğunu garanti etti.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamalarda, ilk tahminlere göre çalınan varlıkların toplam değerinin 70 ile 80 milyon dolar arasında olduğu ancak topluluk sayesinde bu varlıkların 7 milyon dolarının şimdiden dondurulduğu belirtildi.

Binance CEO’su Changpeng Zhao ise istismarın ağlar arası bir köprü olan BSC Token Hub’da gerçekleştiğini ve fazladan BNB yaratıldığını, yaklaşık tutarın 100 milyon dolar değerinde olduğunu belirtti. Yine de kullanıcılara endişelenmemeleri gerektiğini belirten CEO, söz konusu tutarın son BNB yakımının ancak 4’te 1’ine denk geldiğini belirtti. Zhao açıklamaları üzerine sosyal medya kullanıcılarından destek yanıtları aldı.

Blockchain güvenlik şirketi PeckShield ise 568 milyon dolar değerinde toplamda 2 milyon BNB çalındığını ancak bunun yalnızca 89,5 milyon dolarlık kısmının ağdan çıkarılabildiğini öne sürdü. PeckShield’in iddialarına göre, çıkarılan varlıkların %58’i Ethereum, %33’ü Fantom FD ve %4,5’i Arbitrum ağına taşındı.

BNB istismar haberinin geldiği ilk saatlerde %5′e yakın değer kaybederek 292 dolardan yaklaşık 278 dolara kadar geriledi. Açıklamalardan sonra ise 286 ile 283 dolar seviyelerinde işlem görmeye devam etti.

Açıklama Geldi: BNB Smart Chain Tekrardan Çalışıyor

BNB Chain TSİ 8.02’de doğrulayıcılar için yayınladığı güncellemeden sonra TSİ 9.52’de yaklaşık 20 dakikadır ağın sorunsuz çalıştığını, doğrulayıcıların tekrar onaylamalara başladığını ve topluluk altyapısının güncellendiğini duyurdu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!