Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BNB, İsviçre’nin SIX Adlı Menkul Kıymet Borsasında Listeleniyor

Binance’in kripto parası BNB, şirket ile İsviçre merkezli Amun arasında yapılan anlaşma sonrasında İsviçre’nin SIX borsasında listelenecek.

ETP formatında yapılacak olan bu listeleme sonrasında, bir BNB ETP’si oluşturuldu ve bu ETP, SIX borsasında ABNB adı altında işlem görecek.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Binance CEO’su Changpeng Zhao, şunları söyledi:

”Amun ile yaptığımız bu anlaşma sonrasında BNB ETP’sinin, yatırımcılara yeni bir opsiyon sunacağını düşünüyorum. Regüle edilmiş bir yapı ile birlikte, yatırımcıların bu tarz kripto para destekli ürünlere ilgi göstermesi ve onlara ulaşması daha kolay bir hal alacak. Kripto para sektörüne giriş yapmak isteyen geleneksel yatırımcılar için, bu çok güzel bir yol.”

BNB’nin bir menkul kıymet olup olmadığı ile ilgili olarak da son dönemde bazı yorumlar vardı. Hatta Binance, BNB White paper’ındaki bazı ifadeleri değiştirmiş ve BNB’nin bir ‘yarar tokeni’ olduğunu ifade etmiş ve bu alanda koinin 120’den farklı kullanım alanı olduğuna dikkat çekmişti.

Amun CEO’su Hany Rashwan ise, açıklamasında şunları söyledi:

”Dünyanın en büyük borsası ile anlaşma yaptığımız için mutluyuz. Onların ürününü, birçok yatırımcıya sunacağız. Bu çok güzel bir gelişme.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment