Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BNB Tabanlı Popüler Borsaya 9 Milyonluk Saldırı: Token Fiyatı %30 Çakıldı!

BNB Chain tabanlı popüler merkeziyetsiz borsa (DEX) SafeMoon, yaklaşık 9 milyon dolarlık bir saldırıya uğrarken yerel token SFM fiyatında ciddi bir düşüş yaşandı.

SafeMoon akıllı kontratlarındaki bir hatayı fırsat bilen saldırganlar 8,9 milyon dolar değerinde token çaldı. BscScan tarafından sağlanan verilere göre saldırganlar platform üzerinde yer alan tek bir likidite havuzundaki milyarlarca kilitli SFM’yi hedef aldı.

Likidite havuzunu ele geçiren saldırganlar, kısa süre içerisinde yüklü miktarda SFM yakarak yapay bir fiyat yükselişi yarattı ve böylelikle elindeki likiditeyi tek bir işlemde çekebildi. On-chain güvenlik şirketi Peckshield, yakın zamanda yapılan bir güncellemenin saldırıyı kolaylaştıran bir “halka açık yakım hatası” getirmiş olabileceğini öne sürdü.

SafeMoon CEO’su John Karony, yaşananların hemen ardından platformun, diğer likidite havuzlarının ve SFM tokenlarının güvende olduğunu, saldırının tek bir likidite havuzu üzerinde gerçekleştiğini belirten bir gönderi paylaştı.

Konu hakkında sosyal medya üzerinden açıklama yapan SafeMoon ekibi ise şu ifadelere yer verdi:

LP’mizin ele geçirildiğini size bildirmek isteriz. Sorunu mümkün olan en kısa sürede çözmek için hızlı bir şekilde harekete geçiyoruz.

CoinGecko verilerine göre SFM, saldırının ardından %30’dan fazla bir düşüş yaşayarak 0,000251 dolar seviyelerinden 0,000167 dolara kadar geriledi. Son saatlerdeki piyasa yükselişine paralel olarak fiyat anlamında toparlanma yaşayan SFM, yazım esnasında 0,000195 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!