Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bobby Lee: Bitcoin, İtibari Para Sistemlerini Yerle Bir Edecek

BTC China’nın kurucu ortağı ve BTC Vakfı’nın yönetim kurulu üyesi olan Bobby Lee, resmi Twitter hesabından bir takım açıklamalar yaptı. Lee, Bitcoin’in geleneksel finansal sistemleri ve itibari paraları gelecekte yerle bir edeceğini belirtirken; Bitcoin sayesinde ekonomik sistemin gelecekte çok daha farklı bir şekilde şekilleneceğini ifade etti.

Başarılı isim, açıklamasında şunları söyledi:

”Şu anda itibari para sistemi tamamen borç odaklı çalışan bir sistem. Şu anda faiz oranlarında dünya genelinde yaşanan artışları da görüyorsunuz. Bunun sebebi tamamen karşılıksız para basılmasıdır. Bu tarz durumlar genelde domino etkisi ile seyreder ve bunların önlenmesi gerekir. Eğer buna önlem almazsanız herkes kafasına göre para basmaya başlar.”

Merkez bankalarının izlediği ve merkezini oluşturduğu bu politikanın sonsuza dek sürmeyeceğini ifade eden Lee, bunun yerini Bitcoin ve kripto paraların tetiklediği bir devrimin almasının ‘kaçınılmaz’ olduğunu ifade etti.

Başarılı isim, hiper enflasyon ile boğuşan ve ekonomik krizde olan şu anda dünya genelinde birçok ülke olduğunu ve bu ülkelerin yaşadığı sorunların diğer bazı ülkelere de sıçrama ihtimallerinin olduğunu belirtti. Lee, ekonomik krizde olan ülkelerde kripto paraların ve onların da özelinde Bitcoin’in büyük bir kaçış noktası olduğunu da hatırlatarak; bu durumun da BTC’nin ne denli büyük bir potansiyele sahip olduğunun bir kanıtı olduğunu vurguladı. Başarılı isim, ekonomi piyasalarının geleceğinin dijitalleşmede olacağını da sözlerine ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment