Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dört Yıl Aradan Sonra Bitcoin ve Altcoin Yasağı Kalktı

Bolivya Merkez Bankası, 2020’de uygulamaya konulan Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine yönelik yasağı resmi olarak kaldırdı.

Bolivya Merkez Bankası (BCB), 26 Haziran’da yaptığı açıklamada, finansal kurumların yetkilendirilmiş elektronik kanallar aracılığıyla kripto para işlemleri gerçekleştirmesine izin verdiğini duyurdu.

Bolivya, bu hafta darbe haberiyle gündeme geldi. General Jose Zuniga önderliğinde başlatılan askeri darbe girişimi, Devlet Başkanı Luis Arce’nin ve halkın mücadelesi sonucunda başarısız oldu.

Bu adım, komşu Arjantin’in dijital varlıklar konusundaki daha esnek duruşu ile uyumlu bir şekilde atıldı.

2020’de yürürlüğe giren yasağın dört yıl aradan sonra tersine çevrilmesi, Finansal Sistem Denetim Otoritesi (ASFI) ve Mali Araştırmalar Birimi (UIF) ile koordine edildi.

Yasak kalksa da uyardı

Bolivya Merkez Bankası, yasağın kalkmış olmasına rağmen kripto para birimlerinin “yasal ödeme aracı” olmadığını ve ülkenin tek yasal para biriminin “Boliviano” olduğunu vurguladı.

Dolayısıyla, işletmelerin kripto para birimlerini ödeme olarak kabul etmeleri zorunlu değil ve kullanıcılar, kripto para kaynaklı riskleri kendileri yönetmek zorunda.

BCB, bu riski yönetmek için Ekonomik ve Finansal Eğitim Planı’na kripto para güvenliği bilgilerini dahil etmeyi planlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!