Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Borsa 230 Milyon Dolarlık Altcoin Çalındı: Fiyatlar Düşebilir!

Hindistan’ın en büyük kripto para borsalarından WazirX, bugün sabah saatlerinde 230 milyon dolarlık saldırıya uğradı.

WazirX tarafından yapılan açıklamada, “Çok imzalı cüzdanlarımızda bir güvenlik ihlali olduğunun farkındayız. Ekibimiz olayı aktif olarak incelemektedir” denildi.

Borsa, kullanıcıların fonlarını güvende tutabilmek adına itibari para ve kripto para çekimlerini geçici olarak durdurdu.

Blockchain analiz platformu Lookonchain’in açıklamasına göre WazirX’ten 230 milyon dolardan fazla altcoin çıktı. Bunların içinde 5,43 trilyon Shiba Inu (SHIB), 15.298 Ethereum (ETH), 20,5 milyon MATIC, 640,2 milyar PEPE, 5,79 milyon USDT, 135 milyon GALA ve daha farklı toplamda 100’den fazla varlık bulunuyor.

Etherscan kayıtlarına göre WazirX’e saldıran kişi veya kişiler, bunları satmaya başladı. Bu, altcoin fiyatlarında düşüşe yol açabilir.

Hindistan pazarının dev ismi

WazirX, Hindistan hükümetinin geçen yılın sonunda Binance ve diğer yabancı borsalara getirdiği erişim kısıtlamasının ardından ülkenin en büyük kripto para borsalarından biri haline geldi. Kısıtlama geldikten sonraki birkaç gün içerisinde borsanın hacmi üç kattan fazla büyüdü.

WazirX, geçmişte Binance ile anlaşmazlık yaşamıştı. Binance, 2019’da WazirX’i satın aldığını duyurmuş ancak borsanın o dönemki CEO’su Changpeng Zhao, 2022’deki açıklamasında bu anlaşmanın hiç tamamlanmadığını söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!