Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Börse Stuttgart, Kripto Para Trading Merkezi Açtı

Almanya’nın en büyük ikinci menkul kıymetler borsası olan Börse Stuttgart, Avrupalı dijital içerik devi Axel Springer ve şirketin iştiraki Finanzen.Net ile bir iş birliği yaptı ve Blockchain merkezli bir trading merkezi açtı.

Finanzen.Net adresinden kamu oyuna duyurulan basın açıklamasında ifade edilenlere göre, bu iş birliği ile birlikte; yatırım bilgileri hizmeti ve Blockchain teknolojisi bir araya gelecek.

Bu yeni merkezin ana ofisi Stuttgart’ta olacak ve aynı zamanda Berlin’de de bir ek ofis açılarak günlük işler ele alınacak.

Firmanın en büyük hissedarı ise, yıllık yaklaşık 2 trilyon euroya yaklaşan bir order book hacmine sahip olan Börse Stuttgart olacak. Diğer büyük iştirak Axel Sringer ise yüzde 30’luk bir hissesi bünyesinde barındıracak.

Resmi adı henüz açıklanmayan bu yeni trading merkezinin bu yılın yaz aylarında resmi olarak açılış yapacağı ifade edildi. Hem kurumsal hem de bireysel yatırımcılara hizmet verecek olan bu platform; aynı zamanda şu anda gerekli regülasyon kurumlarından izin alma aşamasında.

Konuyla ilgili dağıtılan basın bülteninde ufak bir açıklama yapan borsanın yönetim kurulu başkanı Alexander Höptner, bu yeni platformun dijital ürün sektörü ile ilgilenn kurumsal ve bireysel yatırımcılara en iyi hizmeti vermeyi amaçlayacağını belirtti. Höptner, borsanın aynı zamanda infografik ve bilgiler konusunda da çok gelişmiş bir hizmet vermeyi umduğunu ifade ederken, bu yeni platformun başarılı olması için çok çalışacaklarını açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment