Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bosch: Blockchain IoT’un Geleceğinde Kilit Rol Oynayacak

Sektörünün en büyük isimlerinden biri olan Bosch, Nesnelerin İnterneti (IoT) teknolojisi ile ilgili yeni bir duyuru yaptı ve bu teknolojinin olumlu yönlerine değindi.

Şu ana dek aralarında Blockchain’in de bulunduğu çeşitli teknolojilerle ilgili çalışmalar yapan Bosch, Nesnelerin İnterneti (IoT) ile ilgili yeni bir basın duyurusu yayınladı.

IoT’un olumlu yönlerine değinen Bosch, Blockchain ve IoT teknolojilerinin bir arada kullanılabileceğini ve bu ikiliden oldukça iyi verim alınabileceğini düşünüyor. Bosch, Nesnelerin İnterneti teknolojisiyle ilgili yapılan çalışmalar hakkında şu açıklamayı yayınladı:

“Blockchain gibi dağıtılmış kayıt teknolojileri (DLT) bu alanlarda kilit rol oynayabilirler.”

Günümüzdeki bazı şirketler Blockchain gibi teknolojilerin yeteri kadar gizlilik sağlamıyor oluşundan şikayetçi olurken bu durum Bosch’u pek rahatsız etmiyor gibi görünüyor. Hatta Bosch’un bunu bir artı olarak gördüğü dahi söylenebilir. Şirketin CEO’luğunu üstlenen Dr. Volkmar Denner, konu hakkında şu yorumu paylaştı:

“Güvenli bir dijital sistem kurabilmek için açık platformlara ve kendi başlarına karar verebilen insanlara ihtiyacımız var.”

Bosch yetkilileri bunun yanı sıra Blockchain gibi teknolojilerin benimsenmesi gerektiğini ve bu teknolojilerden uzak durulmaması gerektiğini düşünüyorlar. Yönetim kurulu üyelerinden Dr. Michael Bolle konu hakkında şu görüşe sahip:

“Bu gibi dijital yeniliklerden korku duyulmasını kesinlikle istemiyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment