Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Brezilya Devlet Başkanı Bitcoin’in Ne Olduğunu Bilmiyor

Brezilya Devlet Başkanı Jail Borsonaro geçtiğimiz günlerde bir röportaj verdi ve ilk kripto para olan Bitcoin‘in ne olduğunu bilmediğini söyledi.

Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro geçtiğimiz günlerde SBT adlı bir programa katıldı ve orada oldukça çarpıcı demeçlerde bulundu. Bolsonaro verdiği röportaj sırasında kripto paralarla ilgili de bazı açıklamalar yaptı ve bizzat bir kripto para projesinden bahsetti.

Ulusal Kızılderili Derneği (FUNAI) ve Federal Fluminense Üniversitesi (UFF) bundan bir süre önce bir araya gelerek Brezilya’daki yerli nüfus için bir kripto para projesi geliştirmeye başlamışlardı. Bu iki kurumun amacı yerli nüfusa kripto para kullanmayı öğretmek ve böylece onlara finansal erişim sağlamaktı. Bu projenin toplam değerinin 11 milyon doları aştığı düşünülüyor.

Brezilya’daki Kadın, Aile ve İnsan Hakları Bakanı Damares Alves ise bu projeyi çeşitli nedenlerle durdurmak ve hatta ortadan kaldırmak istiyordu. Görünüşe göre Brezilya Devlet Başkanı Borsonaro da Alves’in hareketlerini destekliyor.

Katıldığı röportajda FUNAI ve UFF tarafından geliştirilen projeden bahseden Devlet Başkanı, “Kızılderililere Bitcoin kullanmayı öğretmek isteyen” bu projenin ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi. Borsonaro bu yorumu yaptıktan sonra kendisine Bitcoin hakkında bilgi sahibi olup olmadığı soruldu ve kendisinin yanıtı şu şekilde oldu:

“Bitcoin’in ne olduğunu bilmiyorum.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment