Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Brezilya Polisi, Latin Amerika’nın En Büyük Kripto Para Çetesini Yakaladı

São Paulo Sivil Polisi, Salı günü X’te (eski adıyla Twitter) yaptığı açıklamada, uyuşturucu çetesi Birinci Başkent Komutanlığı (PCC) tarafından yönetilen ve kripto para borsası olarak faaliyet gösteren bir şirket üzerinden yürütülen kara para aklama şebekesini çökerttiğini duyurdu.

CNN’in haberine göre şirket, yaklaşık 500 milyon real (89 milyon dolar) değerinde işlem gerçekleştirdi. Baskın sırasında, şirketin merkezinde 55 milyon real (8,9 milyon dolar) değerinde çek ele geçirildi. Şirketin adı ise henüz açıklanmadı.

Latin Amerika’nın en büyük çetesi olabilir

Salı günü, São Paulo Sivil Polisi, Birinci Başkent Komutanlığı ile bağlantılı kişilere yönelik olarak farklı şehirlerde 20 tutuklama ve 60 arama ve el koyma emrini uygulama talimatı aldıktan sonra baskınları gerçekleştirdi.

Brezilya mahkemeleri ise soruşturmalara dahil olanların 8 milyar real (1.427 milyon dolar) değerindeki varlıklarını bloke etti.

The Economist’in son haberine göre Birinci Başkent Komutanlığı, yaklaşık 40.000 üye ve 60.000 paralı asker ile Latin Amerika’nın en büyük çetesi olarak biliniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!