Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Brian Kelly: SEC Bu Yıl Bitcoin ETF’lerini Onaylamayacak

Brian Kelly, Bitcoin tabanlı borsa yatırım fonları (ETF) hakkında yeni açıklamalarda bulundu. Kelly’ye göre ABD’deki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC), kendisine yapılan ETF başvurularını bu yıl da onaylamayacak.

Bu Yıl ETF Yok

CNBC’deki programıyla ve kripto paralar hakkındaki yorumlarıyla tanınan Brian Kelly, Bitcoin ETF‘leri hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

İsviçre’deki bir kripto para etkinliğine katılan Kelly, SEC’in geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Bitcoin ETF başvurularını onaylamayacağını belirtti.

Bitcoin ETF’sinin onaylanması durumunda Bitcoin’in temel fiyat hareketlerini takip eden bir yatırım fonu oluşmuş olacak. Kripto para sektöründeki pek çok kişi, ABD’deki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu’nun bu ETF başvurularını onaylamasını istiyor.

Piyasadaki pek çok kişi, olası bir ETF onayı sonrasında kripto para piyasasının harekete geçeceğini ve sektörün çok daha hızlı bir şekilde büyüyeceğini düşünüyor. Brian Kelly ise bu yıl bir ETF onayı almanın “ihtimaller dahilinde olmadığını” vurguluyor.

Piyasanın Durumu

Kelly, katıldığı konferansta kripto paraların mevcut durumları hakkında da bazı açıklamalarda bulundu.

Kelly, piyasanın bu yıl 2018’e kıyasla daha iyi bir performans sergileyeceğini düşünüyor. Ancak Kelly, bu yıl da bir düşüş yaşanabileceğini hatırlatıyor ve bu doğrultuda yorum yapıyor:

“Şu an Dünya’da epey yoğun bir jeopolitik gerginlik olduğu için odak noktası muhtemelen Bitcoin, Litecoin gibi para birimleri olacak. Dünya çapındaki bazı büyük çaplı kuruluşların itibari parayı bırakıp Bitcoin’e geçiş yaptıklarını görüyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment