Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ile US10Y Grafiği Arasındaki Bağlantı Ne Anlama Geliyor?

Yeni yapılan bir araştırma Bitcoin fiyatı ile ABD 10 Yıllık Tahvil Verim (US10Y) grafiği arasında sıkı bir bağlantı olduğunu gösteriyor.

Stock Board Asset kurucusu Alastair Wiliamson geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden bir grafik paylaştı. Wiliamson’ın paylaştığı bu grafik Bitcoin fiyatı ile US10Y arasında dolaylı bir bağlantı olduğunu gösteriyor.

10 Yıllık Tahvil Verim Grafiği, vatandaşların on yıllık bir yatırım yapmaları durumunda ne kadar gelir elde edebileceklerini gösteriyor. Bu grafiğin Bitcoin fiyatıyla bağlantılı olması insanların zorlu ekonomik dönemlerde Bitcoin’i güvenli bir liman olarak kullandıkları anlamına gelebilir.

Williamson tarafından paylaşılan gönderiye göre US10Y ille BTC/USD paritelerinin son altı ay içerisindeki performansları birbirleriyle epey benzerlik gösteriyor. Williamson bunun “en ilginç Bitcoin grafiklerinden biri” olduğunu düşünüyor.

Günümüzdeki bazı uzmanlar zor şartlar altında yaşayan insanların kripto paralara yönelme eğilimi gösterdiklerini öne sürüyorlar. Bunun sebebi ise kripto paraların geleneksel finans varlıklarına kıyasla daha güvenli olarak değerlendiriliyor olmaları. Ikigai Asset Management’ın yöneticilerinden Travis Kling bu konu hakkında şöyle bir açıklama yapmıştı:

“Bitcoin devletlerin sorumsuz para politikalarından korunmak için kullanılan bir araç haline geldi.”

Williamson tarafından öne sürülen bu grafik, bu uzmanların görüşlerini destekler nitelikte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment