Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in Asıl Piyasa Payı Yüzde 70 Değil Yüzde 90!

Arcane tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre Bitcoin’in piyasa payı aslında zannedilenden çok daha yüksek olabilir.

Piyasa Payı

Kripto para piyasasının en büyük koini olan Bitcoin uzun bir süredir toplam piyasa payının yüzde 50’sinden fazlasına sahip. Bu, kripto para piyasasının toplam değerinin yarısından fazlasının Bitcoin’den geldiğini gösteriyor.

Bitcoin’in piyasa payının artması genel olarak Bitcoin için olumlu, alternatif kripto paralar için ise oldukça olumsuz bir gelişme olarak yorumlanıyor.

Şu anda Coinmarketcap gibi kaynaklar Bitcoin’in piyasa payının yüzde 68 seviyesinde olduğunu gösteriyor. Ancak Arcane tarafından yapılan bir araştırma bu oranın çok daha yüksek olabileceğini öne sürüyor.

Zannedilenden Yüksek

Arcane, Bitcoin’in gerçek piyasa payını öğrenmek için yeni bir araştırma yaptı ve bu sefer işin içine ticaret likiditesini de kattı.

btc_dominance_arcane

Arcane’in araştırmalarına göre hesaba likidite de girdiği zaman Bitcoin’in gerçek piyasa payı yüzde 90 seviyesine kadar çıkıyor. Araştırmanın sahibi Bendik Schei konu hakkında şu yorumu yapıyor:

“Bunun asıl sebebi şu; biri gidip kolaylıkla 1 milyar tane önceden-kazılmış koin oluşturabilir ve bu koinlerin tanesi üç dolar olacak şekilde bir işlem yapabilir. Böylece o kripto paranın piyasa değeri 3 milyar dolara çıkar ki bu da günümüzde piyasanın yüzde 1’ine denk gelir. Ama bu hesapta işin içine likidite girmiyor. Siz gidip o koinin bir tanesini üç dolara satıyor olabilirsiniz. Ama gidip bir milyon tane satabiliyor musunuz?”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment