Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Bitcoin ve Altın Aslında Aynı Şeyler”

Finans dünyasının ünlü isimlerinden Mark Cuban Bitcoin ile ilgili yeni açıklamalarda bulunarak Bitcoin ile altının aslında birbirlerine çok benzediklerini söyledi.

Dallas Mavericks adlı basketbol kulübünün sahibi olan ve finans dünyasının önde gelen isimlerinden biri olarak değerlendirilen Mark Cuban kısa süre önce yeni bir röportaj verdi. Cuban bu röportaj sırasında kripto paralardan ve özellikle Bitcoin’den bahsetti.

Bitcoin ve Altın

“Dijital altın” olarak görülen Bitcoin son zamanlarda yeniden altınla kıyaslanmaya başladı. Bunun başlıca sebebi ise insanların ekonomik krizlerden, belirsizliklerden korunmak için Bitcoin’e sığınıyor olmaları.

Bitcoin ve altın arasındaki ilişkiye değinen Cuban, Bitcoin ve altının aslında özlerinde aynı şey olduklarını söylüyor ve şu yorumu yapıyor:

“İkisi de tahsil edilebiliyor. İkisinin değeri de arz ve talep meselesine dayanıyor. Bitcoin’in avantajı ise Bitcoin arzının sınırlı olması.”

Cuban’ın altın hakkında pek olumlu görüşlere sahip olmadığı biliniyor. Kendisi şu ana dek altın yatırımı hakkında epey ağır eleştirilerde bulunmuş, altın yatırımına karşı olduğunu açık bir şekilde belli etmişti. Bu röportajında da altın yatırımına değinen Cuban, altını bir tarikata benzettiğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment