Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BTC ve ETH Değerleniyor, Piyasanın Toplam Değeri 2.7 Trilyon Doları Aştı

Kripto para piyasasının toplam değeri, rekor kıran bir bitcoin ve rekoruna yaklaşan bir ether ile birlikte toplam değerini 2.7 trilyon doların üstüne çıkardı.

ABD’de işlem görmeye başlayan borsa yatırım fonuna (ETF) eşlik eden bitcoin, yedi günde yaklaşık %15 değer kazanarak 67.000 dolara ulaştı ve nisan ayında kırdığı rekoru tazeledi. Piyasanın ikincisi ether (ETH) ise perşembe günü 4.200 doların üstüne çıkarak kendi rekorunu tek hamlede alaşağı edebilecek menzile girmiş oldu.

CoinGecko verilerine göre kripto para piyasasının toplam değeri, mayıs ayında ulaşılmış rekor seviyeye 100 milyar dolardan fazla fark atarak 2.75 trilyon doları geçti.

Kripto para sektörü “ana akımın” parçası oluyor

OANDA’nın kıdemli piyasa analisti Ed Moya, çarşamba günkü raporunda “regülasyon korkularını ve ESG endişelerini aşan” ve şu anda 100.000 dolara, 30.000 dolara olduğundan daha yakın olan bitcoin’in, yakaladığı momentumla 75.000 dolar bölgesine ilerleyebileceğini açıkladı.

SEC’nin, bitcoin ETF’lerine yeşil ışığı yakmasının ardından direnç noktası olarak 100.000 dolara işaret eden Bloomberg Intelligence analisti Mike McGlone, kripto para sektörünün bütünüyle “ana akımın bir parçası haline gelmeye başladığını” ve bunun diğer coinler için de bullish sonuçlar doğurabileceğini açıkladı.

“Ortalama bir yatırımcı sadece bitcoin ile yetinmek istemeyecek. S&P500 gibi kapsamlı bir endeks isteyecek. Önce Ethereum’u izleyen, ondan sonra fiziki bitcoin’e dayanan, ardından da bir (kripto para) endeksini izleyen ETF’ler görmeyi bekliyorum.”

Yatırım firması QCP Capital, ETH için de bir borsa yatırım fonu kurulması ihtimalinin ve ufuktaki Ethereum 2.0 güncellemesinin, yatırımcıların uzun vadeli “odak noktasını BTC’den ETH’e kaydırıyor” olabileceğini belirtti.

Firma bu hafta Telegram’dan yaptığı analizde bilhassa Mart 2022 tarihli, 15.000 dolarlıklar olmak üzere ETH alım opsiyonlarına “büyük bir talep” gösterildiğini tespit etti.

Kripto para piyasasının toplam değeri, nisan ayında kırılan rekorların ardından başlayan düşüşün sonucunda 1.3 trilyon doların altına kadar gerilemişti.

FSInsight, çarşamba günkü raporunda trendin değişmesiyle birlikte bitcoin’in sıradaki hedeflerinin 72.500 ve 89.000 dolar olabileceğini; ETH, SOL, DOT, XTZ ve BNB gibi altcoinlerde de hareketlilik görülebileceğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!