Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Altcoin Ethereum Ağına Geçiş Yapacağını ve Airdrop Planladığını Duyurdu!

Katman 1 (L1) blokzinciri olan Lisk (LSK), Ethereum (ETH) üzerinde faaliyet gösteren bir katman 2’ye (L2) dönüşmek için kolları sıvadı.

Kripto para projesi Lisk, Ethereum katman-2 (L2) projesi olmak için dönüşüm işlemlerini başlattı. L2’ye geçişin Optimism’e ait OP Stack ve Gelato aracılığıyla sağlanacağına yer verildi.

Lisk’in resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre projenin L2 sürümüne ait test ağı dağıtımlarının 2024 yılının ilk çeyreğinde yapılması planlanıyor. Belirtilen tarihte test işlemleri yapılır be başarılı bir sonuç alınırsa, Lisk’in 2024 yılının devamında L2 ana ağına geçiş yapacağı düşünülüyor.

Ekip LSK için mevcut ödül paylaşım mekanizmalarının devam edeceğini ve token’ın aynı zamanda Lisk DAO’da on-chain yönetim kararları için de kullanılabileceğini söyledi. Bununla birlikte L2’ye özel bir airdrop etkinliği de konuşuluyor ama henüz ekip bu konuda net detaylara yer vermedi.

Lisk kurucu ortağı Max Kordek, atılan bu adımın vizyonlarını destekler nitelikte olduğunu ifade etti:

Ethereum ekosistemiyle bütünleşmek ve endüstri standartlarına uyum sağlamak, bizi blockchain’i erişilebilir hale getirme hedefimize her zamankinden daha da yaklaştırıyor.

Lisk 2017 boğa piyasasının en iyi performans gösteren kripto para projelerinden biri olmuştu. CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %2,8 yükseliş sergileyen Bitcoin, yazım esnasında 1,20 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!