Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Altcoin’de 4 Milyon Dolarlık Exit Scam: Fiyat Neredeyse Sıfırlandı!

Optimism (OP) tabanlı merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü Kokomo Finance (KOKO) 4 milyon dolar değerinde “exit scam” dolandırıcılığına imza atarken altcoin fiyatı kısa sürede %98 değer kaybetti.

Borç verme (lending) protokolü Kokomo Finance, TSİ dün gece yarısı sularında ciddi bir dolandırıcılığa ev sahipliği yaptı. Blokzinciri güvenlik firması CertiK tarafından paylaşılan gönderide, Kokomo Finance yatırımcıları olası bir “exit scam” konusunda uyarıldı. Protokolün cüzdanlarında yaşanan şüpheli hareketlerden sonra KOKO fiyatı %98 değer kaybederken ana siteye erişim kesildi ve projenin sosyal medya hesapları kapatıldı.

Verilere göre Koko Finance yönetim ekibi KOKO’nun akıllı kontrat kodlarını manipüle etti ve bir Wrapped Bitcoin (WBTC) türevi olan cBTC üzerinde çoklu işlemler gerçekleştirdi. Ardından 7.000‘den fazla Sonne Wrapped Bitcoin (So-WBTC) elde etmek için cBTC akıllı sözleşmesini kullanan şahıslar, toplamda 7.010 So-WBTC’yi 141 wBTC‘ye dönüştürdü. Son olarak bu basit işlemler sonucunda 4 milyon dolar değerinde wBTC, “0x5a2d” adresine taşındı.

Ekip tarafından yapıldığı düşünülen bu dolandırıcılık hamlesi, protokol üzerindeki havuzların önemli bir kısmının boşaltılmasıyla sonuçlanmış oldu. Kullanıcılar, Kokomo Finance ana sunucusu kapatıldığı için hiçbir varlığına erişemiyor veya işlem yapamıyor.

CoinGecko tarafından sağlanan verilere göre “exit scam” haberinin fark edilmesiyle birlikte %98 değer kaybı yaşayan KOKO, 0,0467 dolar seviyesinden 0,0006484 dolara kadar geriledi. KOKO, haberin kaleme alındığı esnada 0,0006495 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!