Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Altcoin’in Balinası “Arz Artırma” Haberiyle Satışa Başladı

Fan token ihraççı şirketi Chiliz’in yerel token’ı CHZ, büyük balinaların satış baskısıyla karşı karşıya kalırken bir yandan fiyatı istikrarla değer kaybetmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz boğa sezonunun dikkat çeken isimlerinden Chiliz’in yerel token’ı CHZ, son günlerde büyük bir satış baskısıyla karış karşıya bulunuyor. Özellikle 2022 FIFA Dünya Kupası öncesi süreçte tekrardan bir yükseliş yakalayan fakat ardından adeta “haberi sat” ile karşı karşıya kalan CHZ, bir süredir istikrarlı düşüşüne devam ediyor.

Öte yandan CEO tarafından CHZ’nin piyasada bulunan arzında artışa gidildiğinin açıklanmasının ardından satış baskısı giderek artarken en büyük CHZ balinalarından bir tanesi de varlıklarını satmak için harekete geçti.

On-chain veri platformu Lookonchain tarafından paylaşılan bilgilere göre elinde 680 milyon adet (yaklaşık 102.6 milyon dolar) CHZ bulunan bir balina satışlara başladı. Bu hesap şu anda en büyük 4. CHZ balinası konumunda bulunuyor. Balina, 3 milyon dolar değerdeki 20 milyon adet CHZ’yi yakın zaman önce “0x4da2” adresine taşıdı ve bu CHZ’leri de daha sonra farklı farklı transferlerle 9 ayrı adrese böldü.

Verilere göre balina, 4 gün önce de aynı adrese 21 milyon adet CHZ taşıdı ve  Binance, Bybit, OKX ve Kucoin borsalarına gönderdi.

CoinGecko verilerine göre geçtiğimiz 20 gün içerisinde CHZ fiyatı yaklaşık %45 değer kaybetti ve haberin kaleme alındığı esnada 0,149 dolardan piyasalarda işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!