Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Bakan IMF’nin Marshall Adaları’na Verdiği Dijital Para Tavsiyesine Katılmıyor

Marshall Adaları’ndaki yetkililer, ülkeye özgü milli bir kripto parası oluşturmak istiyorlar. Ülkenin bu planı akın zamanda Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından eleştirilmişti ve IMF bu planın hayata geçirilmemesi yönünde tavsiye vermişti. Ancak Marshall Adaları’nın Çevre Bakanı olan David Paul, IMF‘nin olumsuz yorumlarına rağmen milli bir kripto para projesine sıcak yaklaşıyor.

Marshall Adaları Şubat ayında Sovereign (SOV) adlı kripto parayı ABD Doları gibi resmi para haline getirecek yasa tasarısını onayladı. SOV için bir ICO takvimi de hazırlanmış, bu sürece 2019 yılında başlanması kararlaştırılmıştı. Ancak ülkenin bu planı IMF’den destek görmedi. Hatta IMF yetkilileri bir süre önce konuyla alakalı bir bildiri yayınlayarak projenin aleyhine yorumlarda bulundular.

David Paul ise IMF’nin yaptığı yorumlardan pek etkilenmedi. IMF, Marshall Adaları’nın milli bir kripto para oluşturması durumunda ABD’deki bankalarla olan ortaklığını kaybedebileceğini belirtmişti. David Paul’a göre ise SOV’u kullanmak için illa bir bankayla ortaklık sağlamış olmaya gerek yok:

“Dünyanın yasal ilk ödeme aracı olan SOV’un üretimi, Marshall Adaları’nı ve vatandaşları dijital ekonomiyle bir araya getirecek. Vatandaşlar SOV sayesinde ortak bankaya gerek kalmadan güvenli ve neredeyse anlık olarak para aktarabilecekler.”

Çevre bakanı olmasının yanı sıra ülkenin cumhurbaşkanına da danışmanlık yapan David Paul, söz konusu SOV projesinin gayet ciddi bir girişim olduğunu ve hükümetin bu projeden olabildiğince verim almaya çalıştığını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment