Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu DeFi Token’ı Bir Günde Yüzde 50’ye Yakın Yükseldi: İşte Nedeni!

Merkeziyetsiz finans (DeFi) platformu Synapse ekibinin protokol kullanımına dair paylaştığı veriler SYN’e olan ilgiyi arttırırken bir günde %50’ye yakın yükseliş yaşandı.

Synapse ekibi, protokolün kullanım yüzdelerine dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Zincirler arası köprü (bridge) işlemlerinin yer verildiği bu açıklamada paylaşılan veriler token fiyatı üzerindeki ilgili artırdı.

Ekip tarafından yapılan bu açıklamayla birlikte 0,873 dolar seviyelerinde bulunan SYN, %45’lik yükseliş performansı sergileyerek 1,265 dolara ulaştı. Ardından bir miktar düşüş yaşayan SYN, haberin kaleme alındığı esnada ufak bir düzeltme yaparak 1,113 dolardan işlem görüyor.

Synapse’in yükselişinin, kullanıcıların varlıkları birkaç blokzinciri arasında transfer etmesine olanak tanıyan Synapse köprüsünün popülerliğinden kaynaklandığı düşünülüyor.

Neden Yükseliyor?

Yakın zamanda piyasaya sürülen katman-1 (L1) blokzinciri Canto geçen hafta önemli bir hacimsel hareketlilik yaşadı. Synapse köprüsünüde işlem yapan kullanıcılar, 25 Ocak‘tan bu yana Canto’ya 47 milyon dolarlık cross-chain işlemi yapılmasını sağladı ve yalnızca çarşamba günü, 24 saatlik bir süre içinde 12,2 milyon dolarlık köprü işlemi gerçekleştirildi. Verilere göre bu 24 saatlik işlem hacmi ağ için bir rekor seviyeyi temsil ediyor.

Protokolün web sitesindeki verilere göre Synapse köprüsü başlangıcından bu yana 11,45 milyar dolarlık transfere ev sahipliği yaptı. Yatırımcılar, piyasaların hareketli olduğu dönemlerde farklı blokzincirleri arasında en yüksek borçlanma getirilerini elde etmeye çalıştıkça bu dönemlerde zincirler arası köprüler daha sık kullanılıyor.

SYN büyük borsalar arasında sadece Coinbase‘de listelenmiş durumda ve piyasa analistlerine göre önümüzdeki süreçte Binance benzeri listelemelerin fiyata olumlu yansıma ihtimali bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!