Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Grafikler Bitcoin Fiyatının Neden Düştüğünü Açıklıyor

Kripto para piyasalarındaki veriler, yatırımcıların Bitcoin’le ilgili görüşlerinin olumsuzlaşmaya başladığını gösteriyor.

Bitcoin, birinci çeyrek bittikten ve halving yapıldıktan sonra 60 bin dolar seviyesinin üstünde tutunmakta zorluk yaşadı. Blockchain analiz şirketi CryptoQuant’a göre bu, başlıca uzun vadeli yatırımcı sayısının, balina hareketliliğinin ve spot ETF’lere gösterilen ilginin azalmasından kaynaklanıyor.

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase’deki primlerin negatif bölgeye düşmesi ve türev piyasalarındaki kaldıraç kullanımının azalması, yatırımcıların Bitcoin’e karşı temkinli şekilde yaklaştığını gösteriyor.

Resim

Balinaların cüzdanlarında bulunan toplam Bitcoin miktarı, mart ayında %12 artarak pik yapmıştı. Günümüzdeyse %6’ya kadar gerilemiş durumda. CryptoQuant ekibine göre bu, büyük yatırımcıların Bitcoin’e gösterdiği talebin azaldığı anlamına geliyor.

Resim

Bitcoin madencileri tarafından satılan coinler de piyasadaki arzı artırarak satış baskısını kuvvetlendiriyor.

Birçok yatırımcının Bitcoin maliyetinin 63 bin dolar olduğunu belirten CryptoQuant ekibi, BTC’nin 55-57 bin dolardaki destek noktalarını test ettiğini söyleyerek, “Bu, piyasaya istikrar da getirebilir, daha büyük düşüşlere de yol açabilir.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!