Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Proje Meme Coinler Gibi 2x Yaptı, Kurucu Yükselişin Nedenlerini Açıkladı!

Bulut altyapı hizmet sağlayıcısı Akash Network (AKT), kısa sürede %100’den fazla yükselirken gözler artışın sebebine çevrildi.

Akash Network son bir hafta içerisinde sergilediği %2x’ten fazla yükseliş performansıyla dikkat çekti. Yaşanan değer artışına paralel olarak AKT, bir hafta içinde 200 milyon doların üzerinde piyasa değeri kazandı.

Araştırma firması Messari analisti ve Akash Network’ün kurucusu Micah Casella, kullanıcılara ve kurumsallara açık kaynaklı bir “Süper Bulut” sistemi sunduğu öne sürülen Akash Network’ün yükselişi hakkında konuştu. Casella, platformun sunduğu ucuz ve kaliteli hizmetin onu öne çıkaran noktalardan biri olduğunu ifade ederken Amazon Web Services (AWS) kıyaslaması yapmaktan çekinmedi.

Casella, AKT özelinde yaşanan bu yükselişi tıpkı meme coinlerin ani yükselişlerine benzetirken AKT’nin bir meme coin olmadığını hatırlattı:

Dikkat ettiyseniz, neredeyse hiç kimse Akash’ın son iki haftadaki 2X’lik fiyat artışından bahsetmedi. Bu piyasa değeri açısından meme coinlere benzer bir yükselişti. Ama işin özünde bu bir meme coin değil.

Akash Network’ün bağımsız, gizli ve merkeziyetsiz yapısının onu tercih noktasında öne çıkardığını işaret eden araştırmacı, ayrıca bu alanda çok az rakibinin olması sayesinde ilgiyi kolayca üstüne topladığını belirtti. Casella, bir Web3 projesinin doğru şartlar altında Amazon gibi bir piyasa devi tarafından sunulan Web2 projesine karşı alternatif sunabileceğini hatırlattı.

Akash merkeziyetsizlik, sansüre karşı direnç ve gizlilik unsurlarına sağdık kalarak kullanıcılara kendi bulut altyapılarını oluşturma ve kullanılmayan bulut kaynaklarını diğer kullanıcılara satma imkanı sunmaktadır. Akash’ın sunduğu “Süper Bulut” özelliği, birden çok ve çeşitli bulut sağlayıcıları arasında sorunsuz uygulama geçişine olanak tanıyan bir bulut mimarisidir.

CoinGecko verilerine göre 8 Ağustos günü 0,598 dolar olan AKT, 6 günlük kısa bir süre içerisinde %143 yükselerek 1,452 dolara ulaştı. AKT, yazım esnasında 1,302 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!