Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Yeni Cihaz Sayesinde Arabanızı Şarj Ederken IOTA Kullanabileceksiniz

IOTA, bir süredir elektrikli araçların şarjlarını doldurmak için gereken bir şarj istasyonu kurmaya çalışıyordu. IOTA, beş ay boyunca devam eden çeşitli testler sonucunda bu istasyonu hazırlamayı başardı.

Tüm Ödemeler IOTA ile

IOTA’nın hazırladığı bu şarj dolum istasyonunun hala pek çok yönden gelişmesi gerekiyor. Ancak ekip, projeyi hayata geçirmeye yetecek kadar çalışma yaptı ve artık sorulacak soru ‘IOTA bu işi yapabilir mi?’ değil, ‘IOTA bu işi ne zaman yapacak?’.

Bu istasyonun en cazip yanlarından biri de kredi veya banka kartıyla ödeme yapma zorunluluğunun ortadan kalkmış olması. ElaadNL işbirliğiyle geliştirilen bu cihazlara IOTA ile ödeme yapılabilecek ki bu da ödeme sürecinin bir hayli hızlı gerçekleşeceği anlamına geliyor.

ElaadNL’deki uzmanlardan olan Harm van den Brink, şirketin söz konusu şarj istasyonunu test etmek için ‘küçük bir Tesla’ kullandığını ve test sonuçlarının gayet olumlu olduğunu belirtti. Şirket şu anda kullanıcıların doğrudan şarj istasyonundan ödeme yapabilmelerini sağlayacak olan QR kodları üstünde çalışıyor.

Diğer Araçlar Zamanla

IOTA ve ElaadNL ortaklığında geliştirilen bu istasyon çeşitli avantajlara sahip. Ancak cihaz henüz sıradan arabalarda kullanılamıyor. Brink’e göre cihaz şu anda ciddi ölçüde gelişmiş olsa da hala ‘tamamlanmış’ sayılamaz çünkü çok fazla eksiğe sahip. Blockchain alanında uzman olan Brink’in yorumu şu şekilde:

“Bu projenin çalışabildiğini, hatta makineden-makineye tarzında işleyebildiğini görmekten gerçekten çok memnunuz. Ama projede kullanılan yazılım da donanım da hala test aşamasında ve bence henüz tamamlanmış değil.”

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment