Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bugün Bitcoin İçin Neden Önemli Bir Gün?

Bitcoin fiyatı geçtiğimiz gün 7 bin 500 dolara kadar yükselerek birçok yatırımcının yüzünü güldürdü. Bitcoin bugün de birkaç yüz dolarlık bir hareket sergileyebilir. Fakat bunun yukarı yönlü mü yoksa aşağı yönlü mü olacağı elbette belli değil.

Bugün kripto para piyasası için önemli bir gün. Daha spesifik olmak gerekirse, bugün vadeli kripto para piyasası için önemli bir gün. Çünkü bugün 200 milyon dolarlık vadeli Bitcoin sözleşmesinin süresi doluyor.

Skew tarafından derlenen verilere göre bugün vadeli işlem borsalarında toplamda 203.25 milyon dolarlık sözleşmenin süresi doluyor. Bu sözleşmelerin BTC bazlı değeri ise 27 bin 400 BTC.

Geçmişte Etkilemişti

Vadeli işlem piyasasındaki bu gelişme spot yatırımcılarını da etkileyebilir. Çünkü AMBCrypto’nun haberine göre vadeli piyasasındaki bu gelişme spot piyasasına da yansıyabilir.

3 Nisan tarihinde 11 bin 500 BTC’lik vadeli işlem sözleşmesinin süresi dolmuştu. Bu verilere göre Bitcoin fiyatı tam olarak bu tarihte %5 oranında düşüş sergiledi. Bundan bir hafta sonra, 11 Nisan tarihinde yine 11 bin 500 BTC’lik sözleşmenin süresi doldu ve Bitcoin fiyatı bu tarihte de düştü.

Vadeli işlem piyasasındaki bu gelişmenin spot piyasasını ne kadar etkileyeceği, hatta etkileyip etkilemeyeceği belli değil. Fakat bu iki şey arasında bir korelasyon varsa bugün spot piyasasında yeni bir hareketlilik görebiliriz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment