Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bulgar Yetkililer 3 Milyon Dolarlık Kripto Para Vurgunu Yaptığı Düşünülen Şüphelileri Tutukladı

Bulgaristan ne yazık ki yasa dışı işlemler için kripto para birimlerinin çok sık kullanıldığı ülkelerden birisi olmaya devam ediyor. Suç baronları ve mafyaları ile tanınan Bulgaristan, yaptığı yasa dışı işlemleri gizlemek için Bitcoin ve Ethereum gibi kripto para birimi kullanan suçlular ile son dönemlerde çok fazla anılmaya başladı ve yeni bir olay bunların tuzu biberi oldu.

Üç Bulgar Kripto Vurgunu İddiasıyla Tutuklandı

Bulgar yetkililer toplamda 3 milyon dolarlık kripto para hırsızlığı yaptığı düşünülen üç şüpheliyi yakaladı. Reuters‘in aktardığı habere göre, polis 3 milyon dolarlık kripto para birimine, şüphelilerin siber hırsızlık yapmak için kullandığı bilgisayarlara ve yine aynı kişilerin yaptıkları dolandırıcılığın bir parçası olan gerçek ve sahte isimlerini bulunduran bir dizi dizüstü bilgisayar ele geçirdi.

Soruşturma ilerledikçe, şüphelilerin oldukça gelişmiş ve ”hırsızlık için özel yazılımlar ve yenilikçi metotlar” kullandığı tespit edildi.

Bulgaristan Hükümeti Kripto Para Birimlerini Her Geçen Gün Arttırıyor

Yeni ele geçirilen 3 milyon dolarlık kripto para birimleri, ülkenin bu şekilde ele geçiren kripto para birimi stoklarına eklenebilir. 2017 yılının ortalarında yine Bulgar yetkililer tarafından yapılan bir dizi operasyon sonucu, toplam 213.000 BTC ele geçirilmişti. Sonuç olarak Bulgaristan hükümeti şu sıralar en büyük Bitcoin stoklarndan birisine sahip ve sadece Bitcoin’in gerçek yaratıcısı Satoshi Nakamoto‘nun hükümetten daha fazla BTC’ye sahip olduğu iddia edilmekte.

ABD hükümeti de özellikle Silk Road sitesinin kapatılmasından elde edilen BTC’lerle ciddi bir BTC miktarına sahip olmuş olsa da, genellikle bunların hepsini açık arttırma yolu ile satmayı tercih etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment