Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Büyük Gün Yaklaşıyor! Gündeme Gelen ‘Proof of Keys’ Tam Olarak Nedir?

3 Ocak 2019 tarihi, zaten yıllardır Bitcoin  için oldukça önemli bir günü temsil ediyor ama bunun yanı sıra ünlü Bitcoin yatırımcısı Trace Mayer‘in yaptığı bir çağrı ile çok daha önemli bir hale gelebilir. Bitcoin’in tarihinde ilk kazılan block olarak da bilinen Genesis bloğu, tam olarak bundan 10 yıl önce ağa işlenmişti ve bazılarına göre Bitcoin’in doğumu, whitepaper’ın açıklanması iken, bazılarına göre ise 3 Ocak tarihinde Genesis’in kazılması olarak düşünülmekte.

Ancak Trace Mayer, insanları bir tür ”proof of keys” kutlaması yapmaya davet etti ve görünüşe göre yeni bir akımı başlattı. Mayer, kripto para yatırımcılarına yaptığı duyurusunda, ”bir başkası (kripto para borsası) sizin özel anahtarınıza sahipse, kripto para birimlerinizin hala size ait olduğunu nasıl bileceksiniz?” ifadesi ile bütün yatırımcıları 3 Ocak 2019 tarihinde kripto para borsalarındaki bütün fonlarını çekmeye davet etti.

Mayer, söz konusu eylemin arkasında iki sebebe sahip olduğunu açıkladı. Bunların birincisi, borsaların gerçekten de insanların yatırdığı kripto para birimlerinin hepsine sahip olduğunu kanıtlamak ve borsaya kontrolün kullanıcılarda olduğunu göstermek iken, ikincisi ise daha çok felsefi bir yapıya sahip  ve  temel olarak bu yöntemin insanların ”parasal egemenliğini” ilan etmesi için önemli olduğu vurgulanmakta.

Başlatılan bu kampanya, Caitlin Long gibi sektörün önde gelen isimlerinin de desteğini elde etti.


HitBTC gibi bazı kripto para borsaları şimdiden kullanıcı fonlarını ‘geçici olarak veremediğini’ açıklarken, yarın başka kripto para borsalarının da HitBTC’ye katılma ‘riski’ mevcut.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment